Officiel Jotun forhandler
Jotun

hvid

Se vores gode tilbud
facebook

hvid

Madevej 19 - 6200 Aabenraa 
info@farveroggardiner.dk
7462 3356

Find de rigtige træolier til dit udendøs træværk

 

Når det udendørs træværk udsættes for vores omskiftelige skandinaviske klima, bliver det gråt og mister sit fine udseende. 

Derfor er det vigtigt, at det udendørs træværk beskyttes på den rigtige måde. Ikke kun for at forskønne træet, men især for at bevare det, så du undgår, at træet optager fugt, danner sprækker og angribes af svamp/råd.

Læs nedenfor om de forskellige træolier og deres anvendelsesområde.

Jotun Treolje
Jotun Treolje er en specialolie til imprægneret træværk udendørs. Træolien er meget vandfast og leveres i en farveløs, svagt grøntonet og gylden kvalitet. 

Den farveløse træolie anbefales ikke uden tilsætning af farve. Som tilsætning kan man bruge Trebitt Multicolor recepter. Jotun Treolje modvirker, at imprægneret træværk bliver gråt og sprækker. 

Jotun Treolje trænger godt ind i underlaget og anbefales til tryk- og vacuumimprægneret træværk som fx terrassegulve, lævægge, havemøbler m.v.

Jotun Treolje Olie-800x800
Benar Blank
Benar Blank er en klar alkydolie med en meget god vejrbestandighed og vandfasthed. Den giver en blank vejrbestandig film, der beskytter træværket mod nedbrydning og forvitring og samtidig fremhæver træværkets naturlige glød. 

Benar Blank er mere diffusionsåben end en lak og giver derfor større sikkerhed mod blæredannelse, afskalning og hvide skjolder. 

Benar Blank giver en god indtrængning og forankring til underlaget. Den beholder sin elasticitet gennem længere tid og giver derfor en flot og holdbar beskyttelse til alle træsorter. 

Benar Blank er specielt velegnet til eksotisk træ. Tíl udendørs behandling af træværk af gran og fyr anbefales pigmenterede systemer. Benar Blank er også velegnet som bådolie.

P Benar-Blank-075
Benar Matt
Benar Matt er en alkydolie med meget god vejrbestandighed og vandfasthed. 

Benar Matt giver en halvmat, beskyttende film, og er specielt velegnet til topstrøg på eksotiske træsorter. 


Benar Matt kan også anvendes som halvmat topstrøg på andre typer underlag.

P Benar-Mat-075-L
Benar UVR
Benar UVR er en vejrbestandig blank alkydolie til eksotiske træsorter, der kun skal benyttes udendørs. Benar UVR giver en elastisk, meget vandbestandig beskyttelse og er tilsat mug- og skimmelhindrende midler.

Benar UVR har en svag gyldenbrun farve, der forstærker gløden i eksotiske træsorter. Benar UVR indeholder et UV-filter, der beskytter træværket mod misfarvning og nedbrydning forårsaget af lyset. 

Benar UVR giver en god indtrængning og forankring til underlaget. Den beholder sin elasticitet gennem længere tid og giver derfor en perfekt beskyttelse til alle eksotiske træsorter. Den er specielt velegnet til beskyttelse af eksotiske træsorter som teak, redwood, meranti, merbau, afzelia, iroko osv.

P Benar-UVR-075-L
Benar Edeltreolje
Benar Edeltreolje er en vejrbestandig olie til opfriskning og vedligeholdelse af teak, mahogni og andre eksotiske træsorter. 

Benar Edeltreolje indeholder UV-filter, der hindrer et gråt og misfarvet træværk pga. lyset. Olien indeholder pigmenter, der giver en svag gyldenbrun farve. 

Farven forstærker gløden i tropiske træsorter og er tilsat mug- og skimmelhindrende midler. Benar Edeltreolje trænger godt ind i træværket og giver derfor en rigtig god beskyttelse af ædle træsorter, hvor et olieret udseende ønskes.

P Benar-Edeltreolje-075-L
Benar Olje for Ceder & Lerk
Benar Olje for Ceder og Lerk er en vejrbestandig olie til genopfriskning og vedligeholdelse af ceder- og lærketræ. Indeholder UV-filter, der beskytter træværket mod at blive misfarvet og gråt pga. solen. 

Olien indeholder pigmenter, der giver en brun farve, der forstærker gløden i træværket. Indeholder filmkonserverende midler mod overfladeskimmel.

Benar Olje for Ceder og Lerk trænger godt ind i træværket og giver derfor en rigtig god beskyttelse, når man ønsker et oliebehandlet udtryk. Produktet anbefales ikke til horisontale underlag som fx terrassegulve og lignende, der ikke er imprægnerede.

P Benar-Ceder-og-Lerk-075-